Sagemcom Spiga Video incelemsi

http://www.slashgear.com/wp-content/uploads/2009/11/sagemcom_spiga_MID_1-540x408.jpgCep telefonu kadar hafif ve Netbook kadar fonksiyonel bir ürün düşünün. Sagemcom Spiga el bilgisayarı inceleme altında.

Intel'in taşınabilir internet cihazları (MID) sınıfına giren Spiga, cep telefonlarının mobil fonksiyonlarını ve minik dizüstü sistemlerinin performansını en başarılı bir şekilde birleştiren bir ürün. Sıra dışı bir tasarıma sahip olan bu el bilgisayarı, kullanıcıya herhangi bir kısıtlama sunmaması ile ilgi çekiyor
Ürünün üzerinde bulunan Intel Atom 1.1 GHz'lik işlemci, müzikten Divx'e, web den gezinmeye Office uygulamalarına kadar bir çok özelliği destekliyor. Dokunmatik 4.8 inç büyüklüğündeki ekran oldukça rahat bir kullanım sunuyor. Buna ek olarak Bluetooth, Wi-Fi ve 3G desteğinin de olması ürüne farklı bir güç katıyor.


lost

Spiga ilk olarak oldukça çekici tasarımı ile ilgi çekiyor. Windows Xp işletim sistemin eistediğiniz uygulamaları yüklemek mümkün. Bu ürünün bizi kısıtlamaması ve tıpkı bir pc sistemi gibi çalışması hoşumuza gitti. Buna karşın 512 MByte'lık belleğin daha fazla olmasını isterdik.

Kapasite üzerinde bulunan MicroSD kart ile arttırılabiliyor. Fakat ürünün pil modunda kesintisiz 5 saat çalışmasını oldukça az bulduk. Böyle bir üründe çok daha fazla bir pil kullanım ömrü beklerdik (Bu Yıl Hangi Teknolojiler Yükselecek?).

Spiga'nın en büyük dezavantajı oldukça yüksek bir fiyata sahip olması. Fiyatının yüksek dememizin nedeni, bu ürünü akıllı telefonlarla veya Netbook sistemleri ile kıyaslamamız. Ülkemizde MID cihazlarının yaygın olmaması aynı aileye ait bir fiyat kıyası yapamadığımızı söylemeliyiz.



Spiga'nın Teknik Özellikleri:

İşlemci: Intel ATOM 1,1Ghz
İşletim sistemi: Windows XP
Ekran: 4,8", 1024x768 çözünürlük, dokunmatik LED ekran ve kalem
Kamera: 1,3 MP kamera
Bağlantı: Bluetooth 2.0 / Wi-Fi / 3G+ uyumlu SIM kart yuvası
Sabit hafıza: 512 MB DDR2
Kapasite: 8 GB hafıza (16 GB kadar artırma olanağı, MicroSD okuyucusuyla)
Pil: 5 saatlik çıkarılabilir Lityum-iyon pil
Klavye: 56 tuş Q klavye
Boyut: 158 x 94.1 x 18.6 mm
Ağırlık: 315 gram
Diğer: USB adaptör, 1,5 W Hoparlör, Kulaklık


You can leave a response, or trackback from your own site.

0 Response to "Sagemcom Spiga Video incelemsi"

Yorum Gönder

 

Blogger news

Blogroll

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

sayaç